Drie generaties vakmanschap

De Belgische pralines die Caluwé vandaag maakt zijn het resultaat van bijna 50 jaar vakmanschap. Toen Georges en Julie Caluwé in 1968 besloten om een pralinebedrijfje op te starten, konden ze nooit vermoeden dat Caluwé enkele decennia later zou exporteren naar meer dan twintig landen.

Het geheim van het succes zit in de passie voor heerlijke Belgische pralines. Deze passie deed Georges en Julie Caluwé in 1968 besluiten te stoppen met hun warme bakkerij in Rupelmonde. Vanaf  de eerste dag stond kwaliteit centraal in het pralinebedrijfje waarmee ze begonnen in Wommelgem.

Caluwe Generaties

Familietraditie in ere houden

Huidig zaakvoerder, kleinzoon Koen Caluwé, zet sinds 2007 met dezelfde passie en een groot respect voor het verleden de familietraditie verder. Ondanks de forse groei, de bedrijfsprofessionalisering en voortdurende uitbreidingen blijft de liefde voor het product de ultieme drijfveer. Ook vandaag nog zoeken we voortdurend naar nieuwe recepten en ingrediënten om innovatieve en smaakvolle pralines te lanceren.

Authentieke en huisbereide smaken

Dezelfde passie is de drijfveer voor zoon Alberic Caluwé bij het uitwerken van nieuwe vullingen en pralines. Ook hij is een gepassioneerde chocolatier die niets liever doet dan urenlang zoeken naar het ideale recept voor de perfecte praline. Het bestaande assortiment aan pralines bestaat nog grotendeels uit de authentieke en huisbereide smaken van Alberic. 

 

Team van chocolatiers

Ambachtelijk vakmanschap krijgt nog steeds de plaats die het verdient binnen de hedendaagse productiemethodes. Mens en machine gaan hand in hand. Alleen zo krijgen de pralines van Caluwé hun authentieke heerlijke smaak en de verfijnde afwerking. Om deze belofte waar te maken, beschikt Caluwé over een team van meer dan 40 gespecialiseerde medewerkers, waaronder meerdere gediplomeerde chocolatiers.

 

Ons doel

Met respect voor hetgeen geweest is, erkentelijk voor onze geschiedenis en voorgaande generaties maar met een duidelijke en strakke blik naar de toekomst, staan wij er iedere dag opnieuw voor onze collega's, klanten, partners, aandeelhouders en leveranciers.

Samen bouwen we aan een duurzame samenleving die zinvol onderneemt.

Ons Doel Collage